design interior cluj
22
aug.

De ce trebuie să tii cont dacă ai un apartament mic atunci cand vrei sa-l amenajezi?

Cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa-ti amenajezi casa (un apartament mai mic sau chiar o garsoniera!

1.Lumina naturală! O cameră unde lumina naturală este prezentă întreaga zi, va părea mult mai mare decât una mai slab luminată. Un sfat esenția este încercarea de a renunța la draperiile din materiale opace sau în nuanțe mult prea închise și de a elibera, pe cât posibil, zona din fața ferestrei de obiecte de mobilier sau obiecte de decor masive.

2. Culorile pe care le folosesti! Păstarea unei singure palete de culori pentru podele, pereți, tavan și finisaje, este ideală, pentru a crea o senzație unitară și un spațiu aerisit. Dacă îți place și poți, folosește albul (care se știe că mărește suprafețele) pe cât posibil, sau nuanțele pastel!

3. Mobilierul! În primul rând, evită piesele de mobilier greoaie și încearcă să alternezi piesele de bază, cum ar fi patul, dulapul cu piese mici care să ofere echilibrul de la care spațiul tău are nevoie. Un alt truc în acest sens este alegerea oglinzilor, care creează o ilu­zie optică de amplificare şi adâncire a spațiului sau a măsuțelor din sticlă, care măresc spațiul datorită transparenței.

4. Spațiile pentru compartimentare! Caută să achiziționezi pentru spațiul tău, obiecte cu dublu rol, care să-ți eficientizeze spațiul. Folosește, de exemplu, măsuța de cafea și pe post de loc pentru mesele zilnice dacă pui lângă ea perne mai groase, foarte cool. De asemenea, dacă ești pasionat de design interior pentru apartamente mici, poți improviza diferite spații de depozitare vor da un aer creativ și original încăperii tale!

Nu-ți fie frică de spațiile mici, ci mai degrabă profită de ocazie pentru a le valorifica în favoarea ta, din punct de vedete funcțional și estetic. Ba mai mult, și bugetul pentru amenjarile interioare de case mici sunt pe măsură spațiului.

Daca ai nevoie de sprijin sau ajutorul unui designer de interior in proiectul tau, nu ezita sa ne contactezi!